La data de 13 septembrie 1979 lua fiinta echipa de fotbal Progresul Draganesti, din fosta echipa Tineretea Draganesti. Artizanii acestei initiative au fost cei din conducerea Intercoop Draganesti, reprezentati de domnul Eftimie Lucian, economist, care a fost si primul antrenor al noii echipe. Sub tutela Intercoop, care a transformat mult in bine activitatea fotbalistica se reusesc o serie de rezultate bune, printre care si promovarea echipei din liga C in liga B Prahova cu o diferenta mare de puncte fata de celelalte combatante si fara sa cunoasca infrangerea. Printre jucatorii care au evoluat la echipa in acea perioada se aflau, Toma Vasile, Filip Octavian, Cocarlea Dobre, Nicolescu Gheorghe, Tieseanu Savu, Axente Dumitru, Toma Jan, Dragomir Marian, Alexandru Sandu, Olaru Laurentiu, Zamfira Marian, Nicolae Gheorghe, Iordache Stefan, Ene Nicolae, Olaru Viorel, Dinu Victor, Fidel Costel, Cioraneanu Ion si Vasile, Bacila Nicolae.
Din pacate ,din cauza unor probleme la Intercoop Draganesti,conducerea renunta sa mai sustina echipa de fotbal,incepand cu campionatul 1981-1982.
Va urma o perioada grea pentru echipa Progresul Draganesti sub conducere a lui Costache Apostol si apoi incepand cu campionatul 1983-1984 Nicolescu Gheorghe, care cu greu vor reusi sa tina echipa pe linia de plutire, in ultima liga, evitandu-se desfiintarea. Rezultatele au fost si ele pe masura sprijinului primit, adica modeste, cu clasari pe la jumatatea clasamentului.
Incet, incet echipa reuseste sa se inchege si dupa ce se rateaza promovarea in urma clasarii pe locul 2, in campionatul 1988-1989, se reuseste promovarea in editia urmatoare, sprijinul acordat de primarie, IAS Draganesti si Intercoop Draganesti fiind astfel rasplatit. La realizarea acestui obiectiv, a contribuit si cantonamentul efectuat la Busteni, echipa abordand returul de campionat cu o forma fizica deosebita. Si cum echipa promovase si pretentiile AJF. Prahova erau altele la acest nivel, se impune sa fie realizat gardul imprejmuitor, tribuna si cabinele de la baza sportiva Progresul.
Va urma o perioada multumitoare pentru o echipa nou promovata, cu clasari pe la jumatatea clasamentului. Intre timp, lotul creste valoric, prin aducerea unor jucatori de valoare care jucasera prin ligile nationale B si C, ajunsi la apusul carierelor, dar dispusi sa ajute la cresterea nivelului fotbalului din comuna Draganesti. Enumeram aici pe, Mirica Ion Jan, Enache Marian, Lefter Alexandru, care alaturi de Dumitru Gabi, Chirila Stoica, Preda Marian, Toma Octavian, Ionita Georgian, Cocarlea Gabriel, Canuta Sorin, Iancu Daniel, Vasile Alexandru, Dragoi Ion, Vasilescu Constantin, Rosu Ion, Guta Liviu, Marcu Marian, Ionita Vasile, Iancu Daniel, duc echipa in prim planul competitiei, cochetand cu primele locuri ale clasamentului.
Ascensiunea incepe odata cu campionatul 1992-1993 cand echipa termina pe un meritoriu loc 3, AGROMEC Draganesti avand un rol important, alaturi de primaria Draganesti la realizarea acestei performante, aceasta fiind la momentul respectiv, cea mai buna clasare a echipei Progresul Draganesti de la infiintare.
In campionatul 1993-1994 din nou o clasare pe un loc fruntas, locul 4.
Incepand cu editia 1994-1995, Progresul Draganesti inscrie in competitive si o echipa de juniori. La seniori in schimb, prin reorganizarea fotbalului la nivel national, au ajuns in serie cu noi, echipe cu puternica sustinere financiara sau cu traditie in fotbalul prahovean, cum ar fi Avantul Maneciu, Geamul Scaieni, Petrolul Teleajen, Metalul Valeni, Inspet, reusindu-se un loc 6 destul de bun in conditiile unor combatanti puternici. Acelasi loc 6 si in campionatul urmator 2005-2006, in aceste campionate si juniorii fiind clasati in prima jumatate a clasamentului, dar apar si viitorii jucatori care vor face curand pasul catre echipa de seniori. Printre ei se numara, Preda Marius, Margarit Cristian, Stan Sorin.
Va urma un usor recul, cauzat poate si de schimbul de generatii de jucatori, reflectat in rezultate mai slabe, loc 7 in editiile 1997-1998 si 1998-1999, loc 10 in editia 1999-2000 si loc 11 in editia 2000-2001.
Campionatul 2001-2002 poate fi considerat un nou moment “zero”, cand primaria comunei Draganesti, prin vocea d-lui primar Ion Dumitrache fost jucator al echipei, hotaraste ca activitatea fotbalistica de pe raza comunei, trebuie sprijinita mai mult decat pana atunci. In acest sens, conform noii legi a sporturilor, se trece la inregistrarea A.S. Progresul Draganesti, ca fiind structura sportiva infiintata in cadrul Primariei Draganesti, obtinandu-se Certificatul de identitate sportiva, necesar inscrierii in competitive. Rezultatele nu intarzie sa apara si in campionatul 2001-2002 echipa revine in topul clasamentului ocupand locul 3, dupa Petrolul Blejoi si CS Brazi, echipe care au si promovat in acel an in divizia D.
Campionatele 2002-2003 si 2003-2004, gaseste echipa Progresul Draganesti din nou in prim planul intrecerilor, dar din nou se rateaza promovarea ocupand locul 3 la diferenta de 1 punc de promovare. Editia 2004-2005 va fi una de exceptie, care va fi incununata cu locul 1 si deci promovarea istorica in divizia D (la acel moment) cu un avans de 9 puncte de locul 2 si 13 puncte de locul 3.
Cei care au pus umarul la aceasta promovare sunt: Calin Adrian si Stefan Petrisor portari, Margarit Cristian, Cernaianu Marian, Rachita Daniel, Neacsu Constantin, Ene Constantin, Matei Marius, Cioc Mihai, Zmoleanu Cristian, Costache Luigi, Calin Marian, Ionescu Dragos, Ionita Alexandru, Dumitru Gabi, Mirea M., Stana Ion, Canuta Sorin, Ionita Robert, Tanasescu Stelian, jucatori de camp, Nicolescu Gheorghe si Toader Daniel, antrenori, Tieseanu Stefan, presedinte si Dumitrache Ion, presedinte de onoare.
Se observa prezenta in lot a experimentatului fost divizionar A Cristian Zmoleanu si a lui Dan Rachita, jucatori in jurul carora mai tinerii lor colegi au inchegat o echipa competitiva. O mare parte dintre sustinatori, au sarbatorit aceasta promovare in premiera realizata de echipa de fotbal a comunei, A.S. Progresul Draganesti.
Si pentru ca bucuria sa fie deplina si juniorii au reusit un loc 3 onorabil, iata momentul premierii lor de catre d-l primar Ion Dumitrache.
La prima participare in divizia D, campionatul 2005-2006, A.S. Progresul Draganesti lua un start foarte bun cu 3 victorii si un egal in primele 4 etape, instalandu-se pe locul 3 si fiind considerata surpriza placuta a inceputului de campionat. Finalul turului de campionat va gasi insa echipa Progresul Draganesti cu 6 victorii 2 meciuri nule si 8 infrangeri si 20 de puncte, abia pe locul 12 din 16 echipe dar nu in pericol de retrogradare, avand 6 puncte mai mult decat ultima echipa care va retrograda. Dupa entuziasmul debutului, s-a vazut tracul si lipsa de experienta al unora dintre jucatori. Un retur mai bun, va duce insa echipa pe locul 6, rezultat inca neegalat la momentul 2014.
Nesiguranta unui buget suficient, pentru campionatul 2006-2007 dar si pretentiile unor
jucatori, peste ce oferta avusesera campionatul anterior duc la retragerea echipei de seniori din competitie
cu drept de inscriere in anul urmator in liga B Prahova. Acest an competitional sperantele
se indreptau catre echipa de juniori mari nascuti ’88 si ’89 care avea la activ 3 campionate jucate cu
rezultate multumitoare si bune.
Asteptarile nu au fost inselate si juniorii au reusit sa termine seria
pe locul 1, urmand sa joace finala pe judet cu Conpet Ploiesti.
Finala insa va fi pierduta cu 6-2 pe stadionul Conpet,contra unei echipe a Conpetului ce cuprindea in acel moment 6 juniori ce jucau la echipa mare in divizia C, contrar regulamentelor in vigoare. A fost o ocazie buna de a merge la faza pe tara, unde Conpet a ajuns pana in semifinale. Iata si trofeul acordat juniorilor,de catre AJF Prahova.
Anul competitional 2007-2008,avea sa insemne o noua premiera in scurta istorie a echipei,dandu-se credit pentru competitia de seniori in liga B ,in majoritate juniorilor care dovedisera ca la nivelul lor aveau valoare. Nu au confirmat insa si la seniori, iar locul ocupat 11 din 16 echipe, spune de la sine acest lucru. Cauza principala nu a fost lipsa de valoare ci lipsa curajului acestor copii, dintre care unii se regasesc in lotul de azi al echipei.
Anul competitional 2008-2009 cu un lot consolidat se va reusi o clasare pe locul 3, cu bune perspective pentru viitor. De asemenea, isi incepea activitatea o noua grupa de juniori nascuti 1993 si mai mici rezultatele clasandu-i pe locul 6.
Anul competitional 2009-2010 aduce un nou loc 1 pentru seniori,care in mod normal ar fi adus o noua promovare, care nu s-a materializat insa din motive financiare si nu numai.
Cu un lot destul de bun, era firesc sa se castige din nou locul 1 in liga B, si in editia 2010-2011, urmata de aceasta data si de promovare in liga A Prahova. Iata si artizanii acestei noi promovari: Tudor Alexandru, Vasile Iulian, Zaibert Iulian, Matei Marius, Marin Nicolae, Tudor Claudiu, Dumitrache Florin, Savu Marian, Barbu Adrian, Gheorghe Orlando, Curcan Gabriel, Alexandru Adrian, Ene Georgian, Dragomir Ciprian, Rotaru Daniel, Toader Adrian, Stana Ion, Mihai Stefan, Barbu Stefan, antrenori - Nicolescu Gheorghe si Toader Daniel, Florea Maria si Ionita Gabriela asistente medicale, Ionita Stelian-ingrijitor teren, Popescu Constantin - presedinte, Constantin Gheorghe - vicepresedinte, Dumitrache Ion - presedinte de onoare. Juniorii se claseaza din nou pe locul 6.
Iata si cupele acordata de AJF Prahova, pentru castigarea locului 1 in clasamentul ligii B Prahova, seria est, pentru cele doua locuri 1 castigate.
A.S. Progresul Draganesti, reuseste inca din primavara anului 2011 cateva transferuri, de valoare pentru a nu avea emotii in liga A si anume: Ciobanu Andrei si Pancovici Florin si in vara: Stoica Claudiu, Isacov Marian si Ion Valentin. In noua formula de echipa si in fata unui numar mare de spectatori echipa are un debut de exceptie in liga A Prahova editia 2011-2012, reusind o victorie categorical cu 6-0 in fata Unirii Urlati. Va urma o sarbatoare locala, si un spectacol cu artisti de prima mana din sfera muzicii, Nicu Paleru, Emilia Ghinescu si altii.
La finalul editiei 2011-2012 A.S. Progresul Draganesti, reuseste clasarea pe locul 7 in clasament, un rezultat multumitor, iar juniorii locul 6.
# |
Nume echipa |
M |
V |
E |
I |
G |
P |
A |
1 |
Unirea Campina |
34 |
29 |
5 |
0 |
83-10 |
92p |
+41 |
2 |
CS Blejoi |
34 |
27 |
5 |
2 |
108-25 |
86p |
+35 |
3 |
Petrolistul Boldesti |
34 |
24 |
3 |
7 |
90-31 |
75p |
+24 |
4 |
CSM Campina |
34 |
22 |
4 |
8 |
78-36 |
70p |
+19 |
5 |
Avantul Maneciu |
34 |
18 |
4 |
12 |
82-43 |
58p |
+7 |
6 |
CS Paulesti |
34 |
17 |
7 |
10 |
69-50 |
58p |
+7 |
7 |
Progresul Draganesti |
34 |
19 |
0 |
15 |
81-52 |
57p |
+6 |
8 |
AFC Banesti-Urleta |
34 |
13 |
7 |
14 |
60-72 |
46p |
-5 |
9 |
CS Ceptura |
34 |
13 |
5 |
16 |
64-64 |
44p |
-7 |
10 |
FC Astra III Ploiesti |
34 |
13 |
4 |
17 |
60-66 |
43p |
-8 |
11 |
Unirea Urlati |
34 |
12 |
6 |
16 |
46-69 |
42p |
-9 |
12 |
AS Ploiesti |
34 |
13 |
3 |
18 |
51-68 |
42p |
-9 |
13 |
FC Petrolul Ploiesti |
34 |
11 |
7 |
16 |
43-57 |
40p |
-11 |
14 |
AFC Brebu |
34 |
11 |
3 |
20 |
48-67 |
36p |
-15 |
15 |
Caraimanul Busteni |
34 |
10 |
2 |
22 |
36-66 |
32p |
-19 |
16 |
Carpaţi MEFIN Sinaia |
34 |
9 |
4 |
21 |
27-101 |
31p |
-20 |
17 |
Tineretea Izvoarele |
34 |
6 |
4 |
24 |
42-118 |
22p |
-29 |
18 |
Chimia II Vadu Sapat |
34 |
2 |
1 |
31 |
19-92 |
7p |
-44 |
Cu un lot decimat de plecarile jucatorilor Stoica Claudiu si Ion Valentin si retragerea din motive medicale a lui Gabriel Curcan, echipa nu mai reuseste decat o clasare pe locul 9, departe insa de grijile retrogradarii.
# |
Echipa |
M |
V |
E |
I |
G |
+/- |
Pct. |
1 |
CSM Campina |
34 |
31 |
3 |
0 |
113-15 |
45 |
96 |
2 |
Petrolistul Boldesti |
34 |
24 |
4 |
6 |
116-22 |
25 |
76 |
3 |
AFC Banesti-Urleta |
34 |
21 |
4 |
9 |
81-45 |
16 |
67 |
4 |
Avantul Maneciu |
34 |
21 |
4 |
9 |
103-44 |
16 |
67 |
5 |
CS Blejoi |
34 |
18 |
6 |
10 |
94-56 |
9 |
60 |
6 |
CSO Plopeni |
34 |
19 |
3 |
12 |
83-54 |
9 |
60 |
7 |
CS Paulesti |
34 |
16 |
9 |
9 |
68-41 |
6 |
57 |
8 |
Unirea Urlati |
34 |
17 |
6 |
11 |
75-56 |
6 |
57 |
9 |
Progresul Draganesti |
34 |
14 |
5 |
15 |
70-82 |
-4 |
47 |
10 |
Chimia Brazi |
34 |
13 |
6 |
15 |
56-65 |
-6 |
45 |
11 |
AS Ploiesti |
34 |
12 |
7 |
15 |
48-57 |
-8 |
43 |
12 |
Precizia Breaza |
34 |
12 |
5 |
17 |
58-104 |
-10 |
41 |
13 |
AFC Astra II |
34 |
11 |
5 |
18 |
64-75 |
-13 |
38 |
14 |
AFC Brebu |
34 |
10 |
4 |
20 |
52-61 |
-17 |
34 |
15 |
Caraimanul Busteni |
34 |
9 |
5 |
20 |
53-74 |
-19 |
32 |
16 |
CS Ceptura |
34 |
8 |
4 |
22 |
52-111 |
-23 |
28 |
17 |
Bradetul Stefesti |
34 |
3 |
5 |
26 |
32-136 |
-37 |
14 |
18 |
Vointa Vadu Parului |
34 |
4 |
1 |
29 |
40-160 |
-38 |
13 |
Juniorii nascuti 1996 si mai mici termina pe locul 6.
# | Nume echipa | M | V | E | I | P |
A |
|
1 |
Hagianu Mircea Junior Campina |
25 |
25 |
0 |
0 |
124-8 |
100p |
+36 |
2 |
FC Petrolul Ploiesti |
25 |
20 |
1 |
4 |
126-16 |
81p |
+22 |
3 |
AFC Astra II |
25 |
18 |
2 |
5 |
70-20 |
74p |
+20 |
4 |
AFC Filipestii de Padure |
25 |
17 |
3 |
5 |
82-34 |
71p |
+15 |
5 |
Conpet Ploiesti |
25 |
15 |
3 |
7 |
82-41 |
63p |
+12 |
6 |
Progresul Draganesti |
25 |
11 |
3 |
11 |
52-64 |
47p |
-3 |
7 |
Caraimanul Busteni |
25 |
11 |
2 |
12 |
49-46 |
46p |
-4 |
8 |
Tineretea Izvoarele |
25 |
9 |
3 |
13 |
60-67 |
39p |
-6 |
9 |
Luceafarul Drajna |
25 |
6 |
4 |
15 |
45-98 |
28p |
-14 |
10 |
CSO Plopeni |
25 |
6 |
2 |
17 |
39-83 |
26p |
-16 |
11 |
Viitorul Aricesti |
13 |
5 |
1 |
7 |
21-34 |
21p |
-5 |
12 |
Vointa Magurele |
25 |
5 |
0 |
20 |
24-93 |
20p |
-21 |
13 |
Podgoria Vadu Sapat |
25 |
5 |
0 |
20 |
27-74 |
20p |
-24 |
14 |
Unirea Tricolor Lipanesti |
25 |
4 |
0 |
21 |
34-157 |
16p |
-24 |
Cam cu acelasi lot de seniori, s-a abordat si campionatul 2013-2014, dar dupa un tur cu
multe puncte cedate gratuit clasarea va fi destul de slaba, reusindu-se decat locul
11.
A urmat pregatirea de iarna ingreunata si de starea vremii, meciurile de pregatire
desfasurandu-se la Complexul Olimpic Izvorani.
Primul joc oficial din 2014 s-a desfasurat la Ciorani ,impotriva liderului autoritar Astra 2 Giurgiu. Intre timp ajunge in lot si ex dinamovistul Cristian Gosman. Echipa a facut un joc bun, placut ochiului dar a pierdut un meci pe care in multe moment l-a stapanit,ratand cu mare usurinta din pozitii foarte bune. A mai intervenit si arbitrajul care a validat gazdelor 2 goluri marcate in urma unor faulturi si eliminandu-l pe Fl. Pancovici si astfel scorul final a fost 3-1 pentru gazde.
Se pierde apoi si jocul de pe teren propriu, 1-2 cu CS Blejoi, iar echipa ajunge intr-o situatie grea, nemaiantalnita pana acum si anume locul 13.
1 |
AFC Astra II |
19 |
18 |
1 |
0 |
70-12 |
55p |
+28 |
2 |
Petrolistul Boldesti |
19 |
15 |
3 |
1 |
63-11 |
48p |
+21 |
3 |
Avantul Maneciu |
19 |
15 |
0 |
4 |
61-23 |
45p |
+15 |
4 |
AFC Banesti-Urleta |
19 |
13 |
1 |
5 |
51-23 |
40p |
+10 |
5 |
CS Paulesti |
19 |
10 |
4 |
5 |
46-24 |
34p |
+4 |
6 |
CSO Plopeni |
19 |
10 |
4 |
5 |
38-33 |
34p |
+4 |
7 |
CSO Teleajenul Valenii de Munte |
19 |
10 |
3 |
6 |
33-25 |
33p |
+6 |
8 |
AS Ploiesti |
19 |
10 |
2 |
7 |
32-28 |
32p |
+5 |
9 |
AFC Fortuna II Poiana Campina |
19 |
9 |
2 |
8 |
39-35 |
29p |
-1 |
10 |
CS Blejoi |
19 |
7 |
3 |
9 |
40-36 |
24p |
-3 |
11 |
Unirea Urlati |
19 |
7 |
2 |
10 |
27-41 |
23p |
-7 |
12 |
CS Ceptura |
19 |
6 |
4 |
9 |
38-51 |
22p |
-8 |
13 |
Progresul Draganesti |
19 |
6 |
3 |
10 |
34-42 |
21p |
-6 |
14 |
CSO Tricolorul Breaza |
19 |
6 |
1 |
12 |
26-55 |
19p |
-11 |
15 |
AFC Brebu |
19 |
5 |
3 |
11 |
15-37 |
18p |
-12 |
16 |
CS Cornu |
19 |
4 |
2 |
13 |
30-52 |
14p |
-13 |
17 |
Caraimanul Busteni |
19 |
1 |
0 |
18 |
15-67 |
3p |
-24 |
18 |
Rapid Salciile |
19 |
0 |
0 |
19 |
16-79 |
0p |
-27 |
Si pentru acest campionat vom depune toate eforturile pentru ca echipa sa nu retrogradeze sis a-si indeplineasca obiectivul, clasarea in prima jumatate a clasamentului.